Onze Visie
Vorm geven aan samen leven
Wij geven vorm aan plekken die bijdragen aan positief samenleven. Voor ons betekent dit ontwerpen vanuit verbinding: tussen mensen, tussen ruimtes, tussen ambities.
We vinden oplossingen waarbij we meerwaarde creëren door het koppelen van kansen. Het resultaat? Krachtige concepten verankerd in duurzame architectuur met tijdloze kwaliteit.

Samen
Veel actuele uitdagingen in het ruimtelijk domein vragen een integrale visie, alleen samen kom je verder. Wij voelen ons sterk betrokken bij maatschappelijke thema’s zoals de het gebrek aan voldoende betaalbare woningen, de enorme vraag naar zorggeschikte buurten, woningen en verpleeghuizen en het voorkomen van vereenzaming. Zachte middelen zorgen voor harde resultaten: het ontwerpen van de toevallige ontmoeting, aandacht voor positieve gezondheid en de verbinding met natuur en locatie. We hechten grote waarde aan samenwerking en kennisdeling, wat tot uiting komt in onze ketensamenwerking met diverse woningcorporaties en zorginstellingen en onze betrokkenheid bij De Ecolutie, De Klimaataanpakkers, Transformeer met Elk en het Fijn-wonen concept van Van Wijnen.
Verbinding
Verbinding staat centraal bij het realiseren van onze ontwerpen. Hierbij zoeken wij naar het toevoegen van meerwaarde door het stapelen van kwaliteiten. Dit kan letterlijk leiden tot meerwaarde voor de opdrachtgever, maar ook figuurlijk voor bijvoorbeeld de gebruiker, de omgeving of de natuur. Bij zorgprojecten leggen we bijvoorbeeld de verbinding tussen investeringskosten en het ruimtelijk programma van eisen met ons KEI-model, en maken we ruimtelijke connecties om leefbare woon-zorgzones te creëren.


Duurzaam
Duurzaamheid is voor ons meer dan energiezuinig en klimaatbewust ontwerpen. Het vraagt een allesomvattende visie op bouwen, waarbij wij streven naar het vormgeven van gebouwen met een langere levensduur door middel van kwaliteit en flexibiliteit. Niets nieuws hoeven bouwen is de ultieme vorm van duurzaamheid. Door ons te richten op de toepassing van non-virgin en bio-based materialen beperken we de CO2-impact van onze ontwerpen op de korte termijn. We realiseren ons dat vrijwel elk gebouw uiteindelijk zal worden vervangen. Daarom passen we, waar mogelijk, de principes van losmaakbaar bouwen toe, zodat materialen in de toekomst kunnen worden teruggewonnen en hergebruikt zonder waardeverlies: een circulaire benadering!
Onze visie op wonen, zorg en verduurzamen

Zorg
De afgelopen decennia hebben we ons ontwikkeld tot een specialist op het gebied van zorgvastgoed. Gebouwen waar mensen met dementie fijn kunnen wonen en specialistisch kunnen worden verzorgd, zorggeschikte woningen waar mensen zo lang mogelijk in hun vertrouwde buurt kunnen blijven wonen, plekken voor dagbesteding, waar ruimte is voor rust of reuring en ontmoeting, woonvormen voor jongeren met een zorgvraag. In tientallen projecten hebben we ervaring opgedaan met vrijwel elke vorm van zorg en de daarbij behorende regelgeving en financiering.
Onze motivatie is altijd om menselijkheid centraal te stellen, hoe zorgbehoevend men ook is. “Als het gebouw je wereld is, maken wij een werelds gebouw!” Een recente ontwikkeling van ons bureau is het ‘Kennis En Inzicht-model’ (KEI-model): Een rekenmodel om de haalbaarheid van nieuw zorgvastgoed in de initiatieffase door te rekenen. Met behulp van dit rekenmodel gaan ontwerpen en haalbaarheid hand in hand.

Wonen
Mooi, haalbaar en betaalbaar, dat zijn voor ons kernbegrippen waarmee wij woningen ontwerpen. Betaalbare woningen zijn niet alleen voordelig te bouwen, maar verbruiken weinig energie en kennen lage onderhoudslasten. Doordat wij weten wat de uitdagingen zijn bij het realiseren van betaalbare woningen, wordt geen tijd verspild aan onhaalbare plannen en realiseren wij projecten binnen tijd én budget. Onze ontwerpen dragen bij aan samen leven, we ontwerpen voor ontmoeting en voorkomen anonimiteit. Het is dan ook niet voor niks wat we veel grootschalige woningbouwprojecten doen voor onder andere woningcorporaties. Rij-woningen, doorzon-plattegronden, appartementen met galerij- of corridor-ontsluiting, woontorens… Voor elke locatie en elk budget vinden we de juiste woonoplossing!

Verduurzamen
Woningcorporaties, ontwikkelaars en VVE’s weten ons inmiddels te vinden voor het upgraden van na-oorlogse woningen naar de standaard van vandaag en morgen. We beginnen deze projecten met een variantenstudie om het ambitieniveau van de verduurzaming samen vast te stellen. Grootschalige verduurzaming gaat steeds vaker samen met het toevoegen van woningen door optopping, uitplinting, inbreiding of splitsing.
Verduurzaming is niet de enige manier om de levensduur van een bestaand gebouw te verlengen. We gaan graag de uitdaging aan om uitgebluste gebouwen nieuw leven in blazen door er een nieuwe functie in onder te brengen! Zo hebben we al succesvolle transformaties van school naar woningen, van klooster naar zorg-appartementen, van bedrijfshallen naar universiteitscampus en van kerk naar werkatelier uitgevoerd. Stuk voor stuk herbestemmingen met waardevolle resultaten en een positieve impuls voor de directe leefomgeving.