Stadsacupunctuur Amersfoort

Vier jaar geleden is de ‘pizzapunt’ als verbeterplek aangeduid door Jaap Griffioen in het kader van Amersfoortse stadsacupunctuur. Het eindresultaat is nu eindelijk te bewonderen. De drijvende betonschots in park Horseweide heeft haar ongenaakbare stenen voorkomen ingeruild.

Nu de laatste beplanting is aangebracht en de hekken zijn verwijderd nodigt het eilandje achter de woningen aan de Crijnssenstraat uit tot aangenaam verpozen.  Een klein team van vrijwilligers heeft met veel doorzettingsvermogen een flinke klus geklaard. Architect Roald van den Bedem (agNOVA architecten) en stedenbouwkundige Paul van Kerkoerle (SVP) hebben het stadsacupunctuurplan gemaakt en met verschillende buurtbewoners onder leiding van de heer Griffioen werk gemaakt van de uitvoering. Hard werken was dit zeker: de randen van grote ovale plantenbakken zijn opgemetseld met betontegels die hiervoor eerst moesten worden gehalveerd.

Daarna zijn vele m3’s lavagranulaat en daarna teelaarde kruiend op de plek gebracht. De beplanting is aangebracht volgens het speciaal gemaakte beplantingsplan. In alle seizoenen zal de beplanting zich kleurrijk tonen in zorgvuldig samengestelde schakeringen. De materialen zijn beschikbaar gesteld door de gemeente en de beplanting is bekostigd vanuit het Buurtbudget. Maar het is toch bovenal dankzij de spier- en veerkracht van de vrijwilligers dat het zachte groen de grauwheid overstemmen gaat.