Herbestemmen

Het herbestemmen en/of transformeren van gebouwen vraagt om een aanpak op maat die zorgvuldig aansluiting zoekt met de bestaande omgeving. Of het nu gaat om cultureel erfgoed of om verwaarloosd vastgoed van minder architectonisch allooi. Voor SOMT ontwierpen we in een leegstaande bedrijfshal een mooi onderkomen voor de universitaire opleiding fysiotherapie in Amersfoort. In dezelfde stad kreeg de circusschool een inspirerende plek in een voormalige treinloods op de wagenwerkplaats. Regelmatig onderzoeken we al of niet in teamverband de mogelijkheden van bestaande bedrijfsterreinen, zoals De Hoef in Amersfoort.

Van buiten valt het nauwelijks op dat de dorpskerk van Ballum (op Ameland) van binnen een totale transformatie heeft ondergaan.

” Gebouwen waar niemand meer iets in leek te zien, gaan nu een rooskleurige toekomst tegemoet.”

De kerk is over de lengte gesplitst in 2 verschillende suites. Ook onze eigen werkomgeving in de Henricuskerk in Amersfoort is ontstaan door splitsing van het kerkgebouw. Een deel is nog altijd als kerk in gebruik, het andere deel is nu een inspirerende werkomgeving.