Woningen langs het spoor, Vathorst Amersfoort

Naast het station Vathorst hebben wij een tiental twee onder een kap woningen ontworpen. De woningen maken deel uit van het plan Velden 3A, dat aansluiting zoekt met het kleinschalige karakter van het aangrenzende dorp Hooglanderveen.

Het plangebied grenst direct aan een spoorlijn en om de wijk te vrijwaren van geluidsoverlast is gekozen om dit woningbouwplan als geluidsscherm te laten fungeren. De woningen zijn met de rug direct langs het spoor gelegen. Dit heeft tot gevolg dat aan deze zijde een gesloten gevel is ontworpen.

Om de woningen optimaal te isoleren tegen trillingen en  spoorweggeluid zijn de bouwblokken op een aparte verzwaarde betonbalk met rubber matten gefundeerd .

De gevels van de verdieping zijn bekleed met niet gekantrechte zwartbruine schaaldelen, refererend aan de agrarische schuren van zwart geteerd hout, die kenmerkend zijn in het gebied.

locatie: Vathorst, Amersfoort

opdrachtgever: Van Bekkum

omschrijving: 10 dubbele villa’s

oplevering: 2006