Basisschool Caecilia, Amersfoort

Basisschool Caecilia in Amersfoort is door ons in opeenvolgende stappen uitgebreid en verduurzaamd. Met de meest recente ingreep is de gevel goed geïsoleerd en zijn verweerde kozijnen vervangen. Maar er zijn ook sleuven in de gevel aangebracht, waartussen tekeningen en knutselwerken kunnen worden aangebracht. Zo bepalen de kinderen niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk het gezicht van de school.

fase I, 2004, uitbreiding met 3 lokalen.

Als individueel gebouw met rugdekking van het bestaande schoolgebouw. Gekozen is voor een lichte gevelbeplating die aansluit bij de ranke architectuur van de school. De plaatsing van de ramen komt voort uit de plattegrond en geeft het volume een speels en eigentijdse uitstraling.

fase II, 2005, uitbreiding met 4 lokalen

Bij deze tweede uitbreiding is de architectuur van de eerste fase doorgezet. Wel is er voor gekozen om de begane grond in “balvast” zwart metselwerk uit te voeren. De verdieping is ook weer gemaakt van lichte beplating en steekt over de begane grond uit waardoor een overstek ontstaat nabij de entree op het speelplein.

 

fase III, 2012, uitbreiding met 3 lokalen en studielandschap

Drie nieuwe lokalen en een uitgebreid studielandschap hebben we in de derde fase gerealiseerd.

 

fase IV, 2014, vervangen zuidgevel

 

locatie: Amersfoort

opdrachtgever: Stichting KPOA

omschrijving: 17 leslokalen, gymzaal,  studielandschap, lerarenkamer en RT-ruimte

oplevering: 2002 – 2015