SOMT University Campus, Amersfoort

Een onopvallend kantoorgebouw met twee bedrijfshallen uit 1980 is getransformeerd tot een sprankelende universiteitscampus voor SOMT (Stichting Opleiding Manuele Therapie). Een centrum voor Academische Master’s opleidingen in de Manuele Therapie en Sportfysiotherapie.

Opleidingen worden zowel fulltime als in deeltijd en zowel gedurende de week als in het weekend gevolgd door ervaren Fysiotherapeuten. Voor deze 600 studenten zijn in het eerste bedrijfsgebouw een hoorcollegezaal, twee behandelzalen en een aantal leslokalen gerealiseerd. Deze faciliteiten zijn zowel fysiek als visueel met elkaar verbonden door een acht meter hoge atriumruimte die functioneert als ontmoetingsplek en als plek om te werken.

Ten behoeve van de opleiding is in de tweede fase een polikliniek voor diagnose en behandeling in het gebouw opgenomen. Specialisten en Therapeuten behandelen patiënten met twee geavanceerde MRI (Magnetic Resonance Imaging) scanners. In de derde fase is een opleiding voor Sportfysiotherapie, het COBRA onderzoekscentrum voor bewegingsleer en een Privé-kliniek gerealiseerd.

Toegepaste materialen zijn duurzaam en natuurlijk. Het gebouw figureert in een filmpje waarin Willy Smeets (algemeen directeur) en hoogleraar Fysiotherapie Rob de Bie over het belang van de opleiding worden geïnterviewd.

locatie: De Hoef, Amersfoort

opdrachtgever: SOMT (Stichting Opleiding Manuele Therapie)

omschrijving: universiteitscampus in getransformeerde bedrijfsgebouwen

oplevering: 2005 – nu