Zorgcomplex De Roo renovatie, Capelle aan den IJssel

De Roo is een groot, bestaand zorgcomplex uit de jaren ‘60 in de wijk Oostgaarde. Destijds lag het zo efficiënt mogelijk kunnen verlenen van zorg aan de basis van het ontwerp. Het woongenot kwam daarbij op de tweede plaats. Door effectieve ingrepen te doen in het bestaande gebouw en mogelijkheden te benutten is het gebouw meer toegerust voor het bieden van een aangename leefomgeving, passend bij de tijd.

In de hal is een ontmoetingsplein ingericht. Een aantal appartementen is omgebouwd tot uitnodigende woonkamers. Visueel zijn de zichtrelaties naar buiten verbeterd. Sparingen zijn aangebracht in betonnen borstweringen voor meer licht en uitzicht. Door belemmeringen weg te halen en vloeren visueel door te laten lopen is de relatie met de buitenbalkons vanuit de centrale gang versterkt. De woningen zijn allemaal voorzien van een eigen, meer uitgebreide badkamer.

 

locatie: Capelle aan den IJssel

opdrachtgever: Woonzorg Nederland

omschrijving: Gerichte ingrepen voor meer leefplezier: centraal onmoetingsplein, vernieuwde gangen en individuele badkamers bij de woningen.

oplevering: 2017