Basisschool De Kubus Dependance, Amersfoort

Basisschool de Kubus aan de Noordewierweg in Amersfoort heeft een nieuwe, duurzame gevel gekregen. De straatgevel van de school was letterlijk lek. Water, wind en koude drongen de lokalen binnen. Reden genoeg voor de stichting KPOA om ag NOVA architecten te vragen hier een oplossing voor te bedenken. Van deze nood is een deugd gemaakt door een nieuwe glazen gevel voor de oude gevel te plaatsen. De glazen gevel is voorzien van zonwering in verschillende kleuren. Afhankelijk van de zonnestand gaan deze schermen naar boven of beneden. Hierdoor ontstaat een variërend en gekleurd gevelbeeld waarmee de school weer een eigentijdse uitstraling krijgt en een aangenaam binnenklimaat ontstaat.

Door het toepassen van duurzame materialen en de mogelijkheid om zonlicht en –warmte te regelen is het een gebruikersvriendelijke en milieuvriendelijke oplossing.

 

 

locatie: Amersfoort

opdrachtgever: Stichting KPOA

omschrijving: nieuwe gevel bestaande school

opgeleverd: 2011