Kantoor Hecon, Avenhorn

Midden in de groene vlakte van Noord Holland staat het kantoorgebouw van Hecon. Een ruw gemetselde schijf verrijst uit het gras en vormt het gezicht aan de weg. Binnenkomen doe je via een echte brug over het zompige land.

Het kantoorgebouw is een voorloper op het gebied van milieubewust bouwen. Niet alleen door de energiezuinige materialen die zijn toegepast, ook door het verwarmings- en koelsysteem op basis van betonkernactivering en warmtepompen. Het gebouw is niet aangesloten op een gasleiding.

Eerlijke materialen zoals hout, baksteen en leisteen en een zichtbare staalconstructie vormen een duidelijk visitekaartje voor Hecon.

 

 

locatie: De Goorn, gemeente Koggenland

opdrachtgever: Hecon Bouw- en Ontwikkelgroep

omschrijving: 1260 m2 kantoor- en bedrijfsruimte

oplevering: 2004

fotografie: Luuk Kramer