Jongerencentrum Vathorst, Amersfoort

Het nieuwe jongerencentrum in Vathorst is gelegen op een bijzondere plek. Ingeklemd tussen enerzijds de historische boerderij Vathorst en anderzijds een stedelijk Sk8park, heeft ag NOVA architecten een ontwerp gemaakt waar de overgang van de stad (harde kant) naar de weilanden (zachte kant) centraal staat. Op deze overgang wordt het weiland opgetild om beschutting te bieden aan de stenen wereld van het nieuwe jongerencentrum. De oefenruimte voor bands bevindt zich ondergronds. De grote zaal is extra hoog en heeft geen ramen. De centrale ontmoetingsruimte is overdag een café met uitzicht op het sk8park. Aan weerszijden van het gebouw komen trappen die bezoekers en toeschouwers van Sk8park Amersfoort als tribune kunnen gebruiken.

Opdrachtgever: Gemeente Amersfoort WSO/SRO