Appartementen Centrumplan-Oost, Beuningen

Het centrum van Beuningen heeft een dorps krakter. De kleinschaligheid met lage woningen, voortuinen en wonen aan de smalle straat, geeft de gebruikers van de straat het gevoel continue te gast te zijn. Ook de aanwonende heeft, vanuit de directe nabijheid, een vanzelfsprekende visuele zorg voor de straat.

In deze dorpse setting hebben wij een appartementengebouw met 25 woningen ontworpen. Vanuit de stedenbouwkundige richtlijn is grote zorg besteed aan de kleinschalige- en dorpse verschijningsvorm van dit gebouw: zowel in volume-opbouw als in materialisering.

Extra aandacht is besteed aan de relatie tussen het wonen op de begane grond en het wonen in en aan de straat. De potentiële dreiging van een, ruim twee meter hoge gebouwplint van 70 meter lengte, zonder enige interactie, heeft ons geleid ertoe bewogen om iedere begane grond woning niet alleen een eigen voordeur aan de straat te geven maar ook een, op het westen georiënteerd terras.

locatie: centrumplan Oost,  Beuningen

opdrachtgever: Standvast Wonen, Nijmegen

omschrijving: 25 huurappartementen

oplevering: 2007