Sportvoorziening Banninghal, Soesterberg

In Soesterberg is de vernieuwde Banninghal weer enthousiast in gebruik genomen. De dertig jaar oude sporthal is gerenoveerd en vernieuwd. Zo is de hal efficiënter ingedeeld en wordt vanuit de kantine nu vrij zicht geboden over de sportvelden.

Ook energetisch is de hal bij de tijd gebracht. Het gebouw heeft een laag energieverbruik, onder andere door toepassing van LED-verlichting en warmteterugwinning in de luchtbehandelingskasten. Hegeman+ heeft het ontwerp in samenwerking met Lomans Installatiegroep gerealiseerd.

Recreatieve sporters, scholieren en topsporters maken van de vernieuwde sportaccommodatie gebruik. De hal voldoet nu namelijk aan de eisen van deze tijd en zelfs aan die van de NOC*NSF (organisatie ter bevordering van de topsport).

 

locatie: Soesterberg

design & construct: Hegeman, Lomans installatiegroep en agNOVA

omschrijving: vernieuwbouw sporthal

oplevering sportcluster: 2015