Sportcluster Kloosterveste, Assen

Binnen de totale ontwikkeling van het vestingstadje Kloosterveste bij Assen, is agNOVA architecten verantwoordelijk voor het Cluster van sportfuncties in het centrum. Onder een vrije overspanning van 35m is een multifunctionele accommodatie (MFA) gerealiseerd met voorzieningen als horeca en een commercieel sportgedeelte. Een speciale brug verbindt de hal met het naastgelegen scholencomplex. De sporthal is ook geschikt voor grote evenementen als concerten en conferenties.

Kloosterveste is ontworpen binnen een team van samenwerkende architecten. De interactie en intensieve samenwerking met het gebruikersteam is van doorslaggevende invloed op de kwaliteit van het eindproduct.

Omdat binnen een multidisciplinair team is geopereerd waren de planning en de korte communicatielijnen belangrijk. Het werken conform de vastgestelde planning was onderdeel van de contractuele verplichtingen die wij zijn aangegaan. De korte communicatielijnen werden bevorderd door het interactieve Pro4All systeem waarbij al het projectmateriaal (tekeningen, verslagen, documenten etc.) op een centrale toegankelijke databank is opgeslagen.

locatie: Assen

opdrachtgever: BAM vastgoedontwikkeling, Bunnik

omschrijving: appartementen en sportpark

omvang: 5600 m2 gebouw / 9 appartementen, 1900 m2 openbaar sportpark

oplevering sportcluster: 2010