Eerste paal voor tweede fase Lijsbeth Tijs

De eerste paal van de 2e fase van woningbouwplan Lijsbeth Tijs in Berkhout zit in de grond. Wethouder Jan Wijnker sloeg de officiële eerste paal woensdag 10 oktober.
Deze 2e fase volgt aanmerkelijk eerder dan gepland op de 1e fase. ,,Het verkoopsucces in de 1e fase heeft tot dit besluit geleid”, zo meldt de gemeente Koggenland.
A-Zeven Projectontwikkeling B.V. realiseert met Aannemingsbedrijf Wit Wognum B.V. het plan, dat bestaat uit 4 stuks 2 onder 1 kap woningen en 6 eengezinswoningen. ,,Het eigen karakter van het plan sloeg bij de kopers van de 1e fase en ook bij de (potentiele) kopers van de 2e fase bijzonder aan.”De verkoop wordt begeleid door Boekweit Olie Makelaars/Taxateurs uit Hoorn. Op dit moment zijn er nog twee eengezinswoningen en twee 2-onder-1 kap woningen in de verkoop.(Westfries Weekblad)

De woningen zijn ontworpen door van Woerkom de Brouwer samen met ag NOVA architecten.
Kenmerkend voor het plan is de overgang van dorp naar landschap. Naar het landschap toe is meer ruimte voor water en groen en wordt de bebouwing kleinschaliger. Ook het materiaalgebruik volgt deze “verzachting” richting het landschap.
De woningen krijgen een laag energieverbruik en worden gebouwd met duurzame materialen en detaillering.
De woningen in deze fase zijn ontwikkeld door A7 projectontwikkeling B.V. en worden gebouwd door aannemingsbedrijf Wit Wognum B.V.