Basisschool de Kubus krijgt een nieuw leven.

Basisschool de Kubus krijgt een nieuw leven.

Afgelopen week is gestart met de duurzame renovatie van basisschool de Kubus dependance aan de Noorderwierweg in Amersfoort.

De straatgevel van de school was letterlijk lek. Water, wind en kou kwam de lokalen binnen. Reden genoeg voor de stichting KPOA om ag NOVA architecten te vragen hier een oplossing voor te bedenken. Van deze nood is een deugd gemaakt door een nieuwe glazen gevel voor de oude gevel te plaatsen. De glazen gevel wordt voorzien van zonwering in verschillende kleuren. Afhankelijk van de zonnestand gaan deze schermen naar boven of beneden. Hierdoor ontstaat een variërend en gekleurd gevelbeeld waarmee de school weer een eigentijdse uitstraling krijgt en een aangenaam binnenklimaat ontstaat.

Door het toepassen van duurzame materialen en de mogelijkheid om zonlicht en –warmte te regelen is het een gebruikersvriendelijke en milieuvriendelijke oplossing.

Uiteraard houden wij u op de hoogte van dit en de vele andere leuke projecten van ag NOVA architecten