Banninghal geopend!

De geheel vernieuwde Banninghal in Soesterberg is feestelijk geopend. Met de start van het nieuwe sportseizoen is de hal weer helemaal klaar voor gebruik, geheel volgens planning. agNOVA architecten maakte het ontwerp voor de renovatie en vernieuwing van de dertig jaar oude sporthal.

Recreatieve sporters, scholieren en topsporters zullen van de vernieuwde sportaccommodatie gebruik gaan maken. De hal voldoet nu namelijk aan de eisen van deze tijd en zelfs aan die van de NOC*NSF (organisatie ter bevordering van de topsport).

De hal is efficiënter ingedeeld. Vanuit de kantine wordt nu vrij zicht geboden over de sportvelden. Ook energetisch is de hal bij de tijd gebracht. Het gebouw heeft een laag energieverbruik, onder andere door toepassing van LED-verlichting en warmteterugwinning in de luchtbehandelingskasten. Hegeman+ heeft het ontwerp in samenwerking met Lomans Installatiegroep gerealiseerd.